Kodály terem avatás a Hírös Agóra Kulturális Központban

2022-ben Kodály Zoltán születésének 140. évfordulóját ünnepeljük. Kodály városában a zene és az ének kiemelt fontosságú – őrizzük Kodály emlékét és tovább visszük hagyatékát, módszereit, és a zenéről vallott eszméit.
A Kodály Művészeti Fesztivál nyitónapján ezúton tisztelgünk a zeneszerző, zenetudós, népzenekutató és zeneoktató előtt.
 
Ünnepélyes keretek között, a Kodály Művészeti Fesztivál nyitónapján felavattuk az intézmény új, Kodály termét!
 
Kodály Zoltán nevét viselő fesztiválunk hódolat a zenének, a művészeteknek és Kodály Zoltánnak – munkásságának és hagyatékának, mely a zene szeretetét és felemelő erejét máig hirdeti.
 
Az avatáson csodás énekszó kölcsönzött a teremnek egy teljesen új aurát. Erdei Péter vezényletével a Nemzeti Ifjúsági Kórus varázslatos előadását hallhattuk.
 
Ezzel egy időben a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből válogatott Kodály-fotográfiákból nyílt kiállítás. A tárlaton keresztül a művész munkássága, pillanatai, magánélete is közelebb kerül hozzánk.
Barta Dóra ügyvezető igazgató beszédében kiemelte Kodály Zoltán személyének, tevékenységének és hatásának jelentőségét.

A terem arra hivatott, hogy tovább vigye Kodály szellemiségét, és méltó helyszíne legyen művészeti eseményeknek.
A nyitókoncertet követően, már a felavatatott Kodály-teremben köszönthettük Andreas Ottensamer karmestert és klarinétművészt, és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tagjait.
 
Nagy pillanatok voltak ezek!
 
Örömünkre szolgál, hogy ezentúl nem a 100-as terembe invitálhatjuk vendégeinket egy-egy impozáns kiállításra, hanem ezután mondhatjuk:
Várjuk vendégeinket a Kodály teremben!
 
Fotó: Gyenes Kata