záró2

Sergei Nakariakov és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar zárókoncertje


Megtelt a Nagytemplom épülete péntek este. Mindenki izgatottan várta, majd csodálattal hallgatta Sergei Nakariakov trombitaművész közös hangversenyét a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral, Hámori Máté karvezetésével.

utolsó

Pontzáró produkciók - a Kodály Pont utolsó fellépői


A mai nappal zárul a kecskeméti Kodály Művészeti Fesztivál, melynek keretein belül a Kodály Pont szabad színpada működött. Három különböző fellépő koncertjét hallhattuk péntek este - a Pontnak méltó búcsúztatásaként.

_DSC5715

Mennyek királynéja - amikor két világ találkozik


Mali Katalin orgonaművész és Navratil Andrea zeneművész, népdalénekes közös koncertet adott a kecskeméti Evangélikus templomban. A gregorián, a középkori barokk egyházzene és az ősi népdalok, Mária-énekek ötvözésén keresztül megnyílt a két világ közötti kapu - csütörtökön szabadon járhattuk át.

227276849_1020197001854817_4287168021903123254_n

Zene, tánc, líra - Pont mindenkinek!


Művészetek találkozásának lehettünk újra szem-, és fültanúi a Kodály Pont színpada körül. A délután örömtánccal indult, majd Kodály Zoltán ihlette versekben merülhettünk el - a programot hegedű-, és zongoraszó zárta.

_DSC5564

A Nemzeti Ifjúsági Kórus templomi koncertet adott


A Nemzeti Ifjúsági Kórus hatalmas koncertet adott szerda este a kecskeméti Piarista templomban. Nincs alkalmasabb helyszín a kórusének hallgatására, mint a templomok. A templomok akusztikája utánozhatatlanul adja vissza az énekhangot is, éteri hangzást eredményezve. A Nemzeti Ifjúsági Kórus ebbe az éteri hangulatba repítette el közönségét.

_DSC5476

Újra néptánc a Kodály Ponton!


A Kecskemét Táncegyüttes tagjai megragadták a lehetőséget, hogy a néptánc és népzene szeretetét, magával ragadó hangulatát újra kivigyék a köztérre. A Deák tér ismét átalakulhatott egy közösségi térré, ahol a Kodály Pont centruma fogja össze az egybegyűlteket.

_DSC5177

"Beethoven, ahogy Mi szeretjük..." - Atmoszférakoncert


Sárik Péter Trió és a Kecskeméti Szimfonikus zenekar vonósainak közös koncertje a Kecskemét főtéri Romkertben. Utánozhatatlan nyáresti hangulat, csodás fények, felejthetetlen zenei élmény - így jellemeznénk a kedd esti atmoszférakoncertet.

_DSC5064

Visszatértek a hangszerek a Kodály Pontra


Visszatértek a hangszerek kedd délután a Kodály Pontra. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Harmónia Fuvola Kvartett tagjai varázsolták el a közönséget. A koncert során több műfajt érintettek a zenészek a legkülönfélébb hangszereken.

225866146_2997733663882649_8298858594583935243_n

Nemzetközi kulturális mix a Kodály Ponton


A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ önkéntes programján keresztül a kecskeméti fiataloknak - amellett, hogy külföldre mehetnek a program jóvoltából - lehetőségük van a Kecskemétre érkező külföldi önkéntesekkel is találkozniuk, így országokon és kultúrákon átívelő barátságok születhetnek. Az Erasmus-osok és önkéntesek tagjainak műsora.

Világsztár érkezett Kecskemétre - Sergei Nakariakov trombitaművész


A trombita Paganinije sétálgat néhány napig Kecskemét utcáin. A megújuló Kodály Fesztivál egyik kiemelt vendége Sergei Nakariakov kedden hajnalban érkezett a városba. Két napos mesterkurzust és egy záró nagykoncertet is tart a fesztivál keretében – és persze turistaként is elvegyül a város és a fesztivál életében.

főoldal

Nagy sikert aratott a Duna Művészegyüttes táncszínházi előadása


Vasárnap este a Duna Művészegyüttes csodás táncszínházi műsorát hozta el Kecskemétre, a Hírös Agóra színháztermébe a Kodály Fesztivál keretében. Az Elmúlt időkből - Bartók & Folk című előadás megidézett egy múltbéli világot, amit elhoztak nekünk a jelenbe, hidat képezve a jelenek között.

Galántai és gödöllői táncok a Kecskemét Táncegyüttessel


A Kodály Pont színpadán ismét a Kecskemét Táncegyüttes! Galántai és gödöllői táncokkal készültek a közönségnek, akiket újra meginvitáltak közös táncra. A vasárnap délutáni eseményen méltón búcsúztatták a résztvevők az elmúlt hetet.

Karikatúra, mint műfaj - Habi rajzol


Felbukkant egy titokzatos művész a Kodály Pont körül - ő nem más, mint Habi, aki bárkiről hihetetlenül találó karikatúrákat készít. A Kodály Művészeti Fesztivál ideje alatt több napon is találkozhattok vele délutánonként a Hírös Agóra bejáratánál.

Trombita-, és harsonaszó zengte be a teret a Kodály Ponton


A fesztivál hétvégéjének első napján, újból a fúvós hangszereké volt a fő szerep: Földi Jácint trombitahangja, és Hámori Áron harsonajátéka zengte be a Hírös Agóra előtti Deák Ferenc teret.

Hollókői Huba és Korb Vanessza hegedűduettje


Hollókői Huba karmester, hegedűművész Korb Vanessza hegedűművésszel adott közös koncertet a Kodály Ponton. Hollókői Huba a fesztivál nyitókoncertjén a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart vezényelte, viszont hegedűt és kedvet kapott egy rövid, szabadtéri koncert megtartására.

"Kötöttem bokrétát..." Brezt Gábor és Gráf Zsuzsanna operakoncertje


A világhírű basszbariton, Bretz Gábor énekhangjában és a neves karnagy, zongoratanár, Gráf Zsuzsanna játékában gyönyörködhettek a zeneszeretők. Az operakoncert a kecskeméti Evangélikus templomban került megrendezésre.

Tárogatón játszott Takács Emese


Takács Emese zeneművész gyönyörű hajlított hangokal bűvölte el közönségét, tárogatójával. A Kodály Pont szabad színpadán minden nap rövid hangversenyt adnak a fellépők, kihasználva a teret, a jó időt, hangulatot és atmoszférát teremtve.

Tényleg mesés este - Mozart, a varázsló


Mozartról mesélt szerda este a közönségnek Szabó Izabella. Az előadás során vendégművészek is közreműködtek - a gyerekek nemcsak a zenét, az éneket, és a korabeli hangulatú ruhák látványát élvezhették, hanem a színpadon készülő illusztrációt is végigkísérhették.

Földi Jácint és Kovács Levente duója


Földi Jácint trombitaművész és Kovács Levente zongoraművész repítette vissza a múltba a közönséget . A Kodály Ponton játszott repertoárjukban szerepeltek Frank Sinatra slágerei.

Szaxofon és billentyű - élő jazz a Deák téren


A Kodály Pont helyet ad a rögtönzött fellépéseknek. Kedd délután a zene uralta a színpadot - Papp Márton, szaxofon és Papp Mátyás, billentyű duó adta meg a könnyed, igazi nyár délutáni alaphangulatot a Hírös Agóra épülete előtt.

Kodály Ponton a Kecskemét Táncegyüttes


A Kodály Művészeti Fesztivál nyitott színpad akciót indított: a Kodály Ponton a fesztivál ideje alatt bárki, kortól és műfajtól függetlenül megmutathatja tehetségét és művészetét. A fesztivál első napján a Kecskemét Táncegyüttes avatta fel a pódiumot, a néptánc szerelmeseinek örömére.

Zeneszeretők benyomásai a Kodály Művészeti Fesztiválról - Hiros.hu


"Kecskemét legrangosabb nyári rendezvénysorozata idén is sokak érdeklődését kivívta. A mintegy másfél hete zajló programok rendre telt házat vonzottak. A koncerteken megjelentek közül arról kérdeztünk meg néhány ismert személyiséget, hogy milyen benyomást gyakorolt rájuk a fesztivál."

A Duna Művészegyüttes táncszínházi előadása nagy sikert aratott - Hiros.hu


A produkciót Bartók művei ihlették, melyek nagy része népdalfeldolgozás, amelyekben a zeneszerző túlnyomórészt saját, mintegy tízezer dallamból álló, különböző nemzetiségektől származó népdalgyűjteményből válogatott. A Táncszínházi előadás zenei anyaga is ebből merített.

Fergeteges sikert aratott a Nemzeti Ifjúsági Kórus - Hiros.hu


"Koncertturnéjuk negyedik állomásán, a kecskeméti piarista templomban is hatalmas ovációval és vastapssal köszönte meg a zeneszerető közönség a Kárpát-medence minden részéből érkezett fiatalok énekét. A szerda esti koncerten az együttes Erdei Péter és Nemes László Norbert irányításával 20. századi és kortárs magyar zeneszerzők műveit szólaltatta meg. "

Atmoszférakoncert a Romkertben - Hiros.hu


A megújult Kodály Művészeti Fesztivál fontos programjai közé tartoznak a szabadtéri atmoszférakoncertek, ahol nemcsak a zene, hanem a vizuális megjelenés is kiemelkedő szerepet kap. A hiros.hu cikkét olvashatjuk.

Tényleg mesés este - Mozart, a varázsló


Mozartról mesélt szerda este a közönségnek Szabó Izabella. Az előadás során vendégművészek is közreműködtek - a gyerekek nemcsak a zenét, az éneket, és a korabeli hangulatú ruhák látványát élvezhették, hanem a színpadon készülő illusztrációt is végigkísérhették.

Varázslatos koncerttel nyílt idén a fesztivál

Hollókői Huba vezényletével, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szabadtéri hangversenye és Herczku Ágnes népdalénekesnő előadása nyitotta meg az idei Kodály Művészeti Fesztivált. Az atmoszférakoncert nem csak a fellépők miatt volt különleges - a Főtéren rendezett esemény a fényjáték miatt is maradandó élményt nyújtott a közönségnek.

Kodály Ponttal bővül a Kodály Művészeti Fesztivál

Július 12-én sajtónyilvánosság előtt is bemutatták a Kodály Művészeti Fesztivál idei programját, tradicionális és innovatív elemeit, helyszíneit. A Romkertben tartott rendezvényen, Barta Dóra és Bak Lajos, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatói, Toókosné Börönte Erika programszervező és Földi Jácint, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti titkára köszöntötte a sajtó képviselőit.