Zeneszeretők benyomásai a Kodály Művészeti Fesztiválról - Hiros.hu


"Kecskemét legrangosabb nyári rendezvénysorozata idén is sokak érdeklődését kivívta. A mintegy másfél hete zajló programok rendre telt házat vonzottak. A koncerteken megjelentek közül arról kérdeztünk meg néhány ismert személyiséget, hogy milyen benyomást gyakorolt rájuk a fesztivál."

A Duna Művészegyüttes táncszínházi előadása nagy sikert aratott - Hiros.hu


A produkciót Bartók művei ihlették, melyek nagy része népdalfeldolgozás, amelyekben a zeneszerző túlnyomórészt saját, mintegy tízezer dallamból álló, különböző nemzetiségektől származó népdalgyűjteményből válogatott. A Táncszínházi előadás zenei anyaga is ebből merített.

Fergeteges sikert aratott a Nemzeti Ifjúsági Kórus - Hiros.hu


"Koncertturnéjuk negyedik állomásán, a kecskeméti piarista templomban is hatalmas ovációval és vastapssal köszönte meg a zeneszerető közönség a Kárpát-medence minden részéből érkezett fiatalok énekét. A szerda esti koncerten az együttes Erdei Péter és Nemes László Norbert irányításával 20. századi és kortárs magyar zeneszerzők műveit szólaltatta meg. "

Atmoszférakoncert a Romkertben - Hiros.hu


A megújult Kodály Művészeti Fesztivál fontos programjai közé tartoznak a szabadtéri atmoszférakoncertek, ahol nemcsak a zene, hanem a vizuális megjelenés is kiemelkedő szerepet kap. A hiros.hu cikkét olvashatjuk.

Tényleg mesés este - Mozart, a varázsló


Mozartról mesélt szerda este a közönségnek Szabó Izabella. Az előadás során vendégművészek is közreműködtek - a gyerekek nemcsak a zenét, az éneket, és a korabeli hangulatú ruhák látványát élvezhették, hanem a színpadon készülő illusztrációt is végigkísérhették.

Varázslatos koncerttel nyílt idén a fesztivál

Hollókői Huba vezényletével, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szabadtéri hangversenye és Herczku Ágnes népdalénekesnő előadása nyitotta meg az idei Kodály Művészeti Fesztivált. Az atmoszférakoncert nem csak a fellépők miatt volt különleges - a Főtéren rendezett esemény a fényjáték miatt is maradandó élményt nyújtott a közönségnek.

Kodály Ponttal bővül a Kodály Művészeti Fesztivál

Július 12-én sajtónyilvánosság előtt is bemutatták a Kodály Művészeti Fesztivál idei programját, tradicionális és innovatív elemeit, helyszíneit. A Romkertben tartott rendezvényen, Barta Dóra és Bak Lajos, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatói, Toókosné Börönte Erika programszervező és Földi Jácint, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti titkára köszöntötte a sajtó képviselőit.