A Duna Művészegyüttes táncszínházi előadása nagy sikert aratott - Hiros.hu


A produkciót Bartók művei ihlették, melyek nagy része népdalfeldolgozás, amelyekben a zeneszerző túlnyomórészt saját, mintegy tízezer dallamból álló, különböző nemzetiségektől származó népdalgyűjteményből válogatott. A Táncszínházi előadás zenei anyaga is ebből merített.

Atmoszférakoncert a Romkertben - Hiros.hu


A megújult Kodály Művészeti Fesztivál fontos programjai közé tartoznak a szabadtéri atmoszférakoncertek, ahol nemcsak a zene, hanem a vizuális megjelenés is kiemelkedő szerepet kap. A hiros.hu cikkét olvashatjuk.

Tényleg mesés este - Mozart, a varázsló


Mozartról mesélt szerda este a közönségnek Szabó Izabella. Az előadás során vendégművészek is közreműködtek - a gyerekek nemcsak a zenét, az éneket, és a korabeli hangulatú ruhák látványát élvezhették, hanem a színpadon készülő illusztrációt is végigkísérhették.

Varázslatos koncerttel nyílt idén a fesztivál

Hollókői Huba vezényletével, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szabadtéri hangversenye és Herczku Ágnes népdalénekesnő előadása nyitotta meg az idei Kodály Művészeti Fesztivált. Az atmoszférakoncert nem csak a fellépők miatt volt különleges - a Főtéren rendezett esemény a fényjáték miatt is maradandó élményt nyújtott a közönségnek.

Kodály Ponttal bővül a Kodály Művészeti Fesztivál

Július 12-én sajtónyilvánosság előtt is bemutatták a Kodály Művészeti Fesztivál idei programját, tradicionális és innovatív elemeit, helyszíneit. A Romkertben tartott rendezvényen, Barta Dóra és Bak Lajos, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatói, Toókosné Börönte Erika programszervező és Földi Jácint, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti titkára köszöntötte a sajtó képviselőit.